Международната преса: Кадафи е убит

Standard

[Update] Муатасим, синът на Кадафи, който се занимаваше с всичко, което има връзка с обществената сигурност по време на режима на баща му, е също потвърден мъртъв.

Златният пистолет на Муамар Кадафи в ръцете на Ахмед ал-Шайбани, 18-годишиния бунтовник, посочен за човека убил бившия либийски диктатор.

Златният пистолет на Муамар Кадафи в ръцете на Ахмед ал-Шайбани, 18-годишиния бунтовник, посочен за човека убил бившия либийски диктатор.

[Update] Няколко от високопоставените лица от бившия либийски режим са задържани. Вице-президентът на НПС, г-н Гога, би трqбвало да обяви окончателното освобождение на Либия в следващите часове.

[Update] Според Al-Arabiya, официално е потвърдена смъртта на Сейф ал-Ислам Кадафи, един от синовете на Кадафи, който беше даван за наследник на баща си преди революцията.

[Update] Снимка е разпространена в Интернет, показваща тялото на Муамар Кадафи. 

CNN, Al Jazeera, TIME, BBC пишат също, че е убит. “Капитал” съобщават също.

[Update] Докладите все още не са потвърдени. Според Al-Jazeera, Кадафи бил дори убит, но това е също непотвърдена информация. Нито НАТО, нито американското правителство са потвърдили за момента.

Един представител на Преходния национален съвет (ПНС) съобщи на няколко новинарски агенции (Reuters, AFP,…), че полковник Муамар Кадафи е най-сетне хванат. Неговият роден град, Сирт, падна в ръцете на ПНС тази сутрин. Според тези все още непотвърдени доклади, Кадафи бил ранен в двата крака и е евакуиран с линейка в посока Мисрата. Никакви снимки не циркулират засега.


[Първоначално публикувано в Интидар]