Египетска революция 2?

Standard
Монтаж, изобразяващ двете лица на една и съща власт - Мубарак и Тантауи.

Монтаж, изобразяващ двете лица на една и съща власт – Мубарак и Тантауи.

Просто е чудесно. Видеото, имам предвид 🙂 Става дума за един много успешен монтаж. Започва с телевизионната обява за напускането на Мубарак, направена с гробовен глас от бившия главен началник на тайните служби и ефимерен премиер Омар Сулейман. Точно тази, митичната, да.

Но вместо да се привърши както оригиналната с обявлението, че Мубарак напуска и предава властта в руцете на Генералния щаб (SCAF), т.е. военната хунта, която продължава да издевателства в Египет, това видео продължава с изброяването на всички престъпления от страна на военните. Не знам кой е имитаторът, но е направо перфектен: чуваме как Омар Сулейман изброява всичките нарушения на човешките права от година насам. Агресии, стреляне с истински куршуми срещу мирни манифестанти, военни дела, … и последната провокация: затварянето на доста неправителствени организации за защита на човешките права. (За последното не сме ви писали засега, но и това идва.)

На 25-ти януари ще видим дали втора Революция ще се случи в Египет, този път не срещу диктатор на власт от 30 години, а срещу военна хунта, която, под прикритието на преходния период, направи преврат.

Откровенията на Омар Сулейман:

https://www.youtube.com/watch?v=TkIEV6OXYN0